Bieslog - ?Zo slap heb ik het nog nooit gegeten!?
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
zondag 18 april 2004 19:13  verstuur

?Zo slap heb ik het nog nooit gegeten!?
Rudo de Blaak maakt Bieslog weer eens met de grond gelijk

Beeldvergroting: Rudo de Blaak: ?...schaam je je niet diep, De Bie?...?
Rudo de Blaak: ?...schaam je je niet diep, De Bie?...?

Terug van een zoektocht naar een locatie voor een nieuwe kopfoto op Bieslog - binnenkort on line - bleek een bezoeker zich al urenlang in het redactielokaal te hebben genesteld.

Rudo de Blaak - het vleesgeworden enfant terrible, de schrik van tientallen internetfora, de man van twaalf-columns-dertien-rellen, persona non grata bij elk tv-babbelkransje (en dan moet je het heel bont maken) - kwam mij weer eens de les lezen.

Ik:
?Sorry, Rudo, dat blik met snoep was bedoeld voor als ik bezoekers met kinderen ontvang.?

Rudo:
?Ik heb het even leeggemaakt, dan kan je het met betere stuff vullen. Sorry hoor, maar die nougatclowntjes en dropracewagentjes zijn echt niet te vreten, hoor.?

Ik:
?Okay, Rudo, zeg het maar, waarom deugt Bieslog nóu weer niet??

Rudo:
Te slap, man. De wereld staat in brand, als de pleuris niet gaat uitbreken in Israël, dan in Irak, we kunnen elk moment een explosie verwachten in de trein van Maastricht naar Roodeschool - you name it - en waar heb jij het over op dat krantje van je? Over mannen die naakt strijken! Godsamme, De Bie, zo slap heb ik het nog nooit gegeten.?

Ik:
?Ja! Hoe heftiger het in de wereld toegaat, hoe meer behoefte ik krijg aan hele kleine onderwerpjes die, laten we hopen, een glimlach bij de lezer teweegbrengen.?

Rudo:
?Dat jij ooit nog eens zou zeggen: ?Er is al genoeg ellende in de wereld? - schaam je je niet diep, De Bie??

Ik:
?Dat zeg ik ook niet. Ik zeg: er is al genoeg opgewonden commentaar. Dat hysterische geschreeuw, dat stoerdoenerige gebral over de ruggen van de slachtoffers - ik krijg er steeds meer een forse hekel aan.?

Rudo:
?Dat noemen wij een teringhekel. Nog iets: jij was ertegen dat de Nederlandse militairen naar Irak gingen vanwege de massavernietigingswapens, nu hoor je minister Kamp beweren dat wij erheen zijn gegaan om de vrede en democratie te herstellen en nu hou jij je mond.?

Ik:
?Dat de regering liegt dat ze barst, in het kielzog van Amerika, hebben anderen toch al geroepen? Waarom zou ik dat nog eens dunnetjes overdoen??

Rudo:
?En wat is het volgende hete hangijzer dat je gaat aanpakken, De Bie? Wat is jouw volgende knuppel in het hoenderhok van het publieke debat??

Ik:
?Ik wil het binnenkort eens hebben over scheren - natscheren, wel te verstaan.'

Rudo:
?Hier: een columnist heeft het over natscheren en naaktstrijken. En daar moet je de Derde Wereldoorlog mee in!?