Bieslog - Nabuur
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
dinsdag 13 april 2004 14:15  verstuur

Nabuur
?iets tot stand brengen wat nog niet bestaat?

Beeldvergroting: Siegfried Woldhek wederom te gast bij Bieslog
Siegfried Woldhek wederom te gast bij Bieslog

Siegfried Woldhek vraagt Bieslog om aandacht en de lezers om medewerking.
Die aandacht geef ik graag, want ik heb Siegfried leren kennen als een bevlogen man, die bezig is ideële dromen werkelijkheid te laten worden.

Al eerder was hij op Bieslog te gast, in zijn hoedanigheid van tekenaar (zie het dossier ?Vier tekenaars op internet?), maar ditmaal komt hij aan het woord als grondlegger/directeur van Nabuur.

Nabuur is een ?plek op internet?, waar gemeenschappen in de derde wereld (villages) hun problemen uiteenzetten en hulp vragen aan andere internetgebruikers, waar ook ter wereld - in de vorm van advies, expertise, creativiteit, of doorverwijzing.
Rechtstreeks via internet, zonder tussenkomst van regeringen, organisaties, of bedrijven. Een vorm van virtuele burenhulp.

Siegfried vermoedt dat veel Biesloglezers over kennis beschikken, die elders in de wereld van groot belang kan zijn. Via internet kan die kennis meteen ter plaatse worden aangewend.

Een prachtig idee, dat het waard is te worden beproefd. Daarom vragen Siegfried Woldhek en ik u naar ons gesprek te luisteren en de Nabuursite te bezoeken.