Bieslog - Dommigheden
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
donderdag 27 juli 2006 08:56  verstuur

Dommigheden

Beeldvergroting: (de Volkskrant, vandaag)
(de Volkskrant, vandaag)

Rondom de Dom is nog een ander ernstig conflict uitgebroken.
De enige groentewinkel op het Domplein, DomGreen, verkoopt al 25 jaar komkommers in de vorm van de Domtoren - de zogenaamde domdommers.
Tot gisteren.

De leverancier van de domdommers - tuinbouwbedrijf Happy Fun Komkommers - kondigde aan de prijs te zullen verhogen en dat schoot DomGreen-eigenaar Rolf den Daas in het verkeerde keelgat.

'Heel erg jammer,' vindt Den Daas', 'juist nu zijn de domdommers op hun best. Een prijsverhoging gaat de domzet drukken.'

'Heel jammer,' vindt ook Joop van Dungen van Happy Fun Komkommers, 'een prijsverhoging was echt noodzakelijk. De prijs van de mini-uitvoering daarentegen hebben we kunnen verlagen. De mini-domdommertjes (augurken) kosten nu 4 eurocent per stuk, zodat een pot domdommertjes op een inkoopprijs van 2 euro 8 cent komt.'

Het zou jammer zijn als binnenkort rondom de Dom geen kaars, of komkommer in de vorm van de Domtoren meer te verkrijgen is. Heel erg jammer.

Bij de sexshop op het Domplein, waar vibrators in de vorm van de Domtoren te koop liggen, worden alsnog geen conflicten verwacht.