Bieslog - Mobiele tuin
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
zondag 20 april 2008 13:10  verstuur

Mobiele tuin

Beeldvergroting: Gistermiddag, sportterrein De La Reijweg
Gistermiddag, sportterrein De La Reijweg
Beeldvergroting: Goed schuurtje!
Goed schuurtje!
Beeldvergroting: Foto van de website van Annechien Meier
Foto van de website van Annechien Meier

Het is dat ik geen trekhaak aan mijn auto heb. Ik zag mij ook nooit en te nimmer rondrijden met een caravan of boedelbak. Maar nu ik weet heb van de mobiele volkstuin, ben ik van gedachten veranderd.
Ik wist dat er in Den Haag één stond en ik vond hem gistermiddag, geparkeerd op een sportveld naast de De la Reyschool.

Prachtig idee!
Ik zou er graag mee willen toeren. (Ik ga niet nog een keer uitleggen dat mijn opa en mijn vader hun tuinen vele malen hebben moeten ontruimen ten gevolge van oprukkende nieuwbouw.)

De mobiele tuin is overal neer te zetten - op saaie pleinen, op niet gevulde parkeerterreinen, tussen kantoorkolossen. En als je wordt weggestuurd, rijd je fluitend weg.

De Mobiele Volkstuin - een kunstproject van Annechien Meier bestaat al twee jaar. De tuin ligt (staat) nu in de Transvaalwijk en zal worden verzorgd door schoolkinderen.

'Transvaal ligt dicht bij het centrum van Den Haag. Het is een levendige multi-etnische buurt. Deze wijk wordt ingrijpend geherstructureerd. Veel woningen en tuinen staan op het punt om gesloopt te worden. Ook een door een woonblok omsloten volkstuin aan de De la Reijweg, waar schoolkinderen en bewoners hun groenten kweken, is verdwenen. Nieuwe volkstuinen zijn niet gepland want koopwoningen worden gebouwd en de grond is duur.'

Het kunstproject is dus tegelijk een pleidooi voor meer groen in de wijken.

Ik kijk nog 's goed naar de voorkant: eh... er zijn dus twee auto's nodig... De twee helften dienen aan elkaar gekoppeld.
Mocht ik ooit in aanmerking komen voor een mobiele volkstuin, zou dan iemand met mij mee willen rijden? Iemand die veel verstand van tuinieren heeft, want dat ontbreekt mij.