Mijn opa en oma gingen eens uit eten. Dat was heel sjiek, maar er viel ook wat te vieren.(Zoveeljarig huwelijk?)
Na een stevige wandeling en een rit met lijn 20 betraden ze in het centrum Heck ?s Lunchroom, waar je ook voor warm eten terecht kon.
Na bestudering van de menukaart, besloot mijn opa het ervan te nemen.
?We gaan gevogelte eten?, besloot hij, ?we nemen de houtsnip.? Iets sjiekers kon hij zich niet denken en het gerecht was nog tamelijk goedkoop ook.
Nooit eerder hadden mijn opa en oma gebraden snip gegeten.
?Als we allebei een halve bestellen, kan er nog best een glaasje wijn af,? glunderde mijn opa feestelijk.
Toen de borden kwamen, keken ze er minutenlang naar, zonder iets te zeggen.
De halve houtsnip - in de dertiger jaren een lunchroomgerecht - bestond uit een witte boterham met kaas, waarop een snee roggebrood was gelegd.
Weer thuisgekomen zei oma dat het toch heel gezellig was. Gelukkig stond er nog een kliekje van de vorige dag op het fornuis.