Bieslog - Driek de Gadgetfreak (15)
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
vrijdag 27 december 2002 12:58  verstuur

Driek de Gadgetfreak (15)

Beeldvergroting:
Beeldvergroting: \'Ik bak er nog steeds geen hol van.\'
'Ik bak er nog steeds geen hol van.'
Beeldvergroting: Een kind kan de was opvouwen.
Een kind kan de was opvouwen.
Beeldvergroting: Geniaal en eenvoudig!
Geniaal en eenvoudig!

Nou mensen,

Dat was weer een gezellige kerst!
Dat ze er bij de Post (of hoe heet het tegenwoordig) een potje van maken, weten we, maar dat ze tot op heden de uitnodigingen voor de diverse kerstdiners nog niet - dus te laat - bij me hebben bezorgd, is een grof schandaal. Dus wie weet wat ik allemaal heb gemist!

Ach, met mijn moeder was het ook prima, hoor. Ze had lekkere aardappels gekookt, er was een groot pak Noorse zalm en we hadden wel drie groentes op tafel (Iglo spinazie, Iglo andijvie, Iglo rodekool en alles feestelijk à la crème!).

Vanmorgen ben ik bezig geweest in m?n kamer de boel op orde te brengen. Hebben jullie dat ook? Een soort nieuwjaarsgevoel komt al over je. Met een schone lei beginnen!

Ik had gisteren een was gedraaid, vandaag gestreken en was begonnen met het inruimen van de kledingkast.

Ja en daar begint het gedonder. Hemden vouwen - ik bak er nog steeds geen hol van. Bekijk de foto naar wat er bij mij van een T-shirt en een overhemd overblijft: twee hopies ellende!

Nou kwam ik op internet een uitvinding tegen... zo geniaal en eenvoudig!
Het is een plastic plank, die je in vier delen open en dicht kan klappen. Leg een shirt op de plank, klap paneel A zus, paneel B zo (zie de site) en flip, flip, fold: je overhemd is als een scheermes opgevouwen.
Door de gaten in de plank ontsnapt de opgehoopte lucht al flip-flappend uit je hemd en wordt onnodig opbollen voorkomen.

Meesterlijk! Ik ga vanmiddag naar een Doe-het-zelf-zaak, vier platen triplex halen, een figuurzaag en een paar scharniertjes en ik ga mijn eigen FlipFold maken.

Kan ik dat? Jawel.
Ik heb gisteravond, toen ik in het ouderlijk huis mijn oude jongenskamertje weer ?s bekeek, nog even gestaard naar de lamp, die ik ooit zelf heb gefiguurzaagd. Nou, als je wist wat ze voorstelden, kon je in die op de rand gespijkerde plankjes, best de zeven Disneydwergen herkennen.

Okay mensen, aan de slag. Orde! Netheid! Normen! Waarden! Een goed uiteinde!

Jullie Driek