Bieslog - Zuur? Wij? Neen! (1)
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.








woensdag 11 oktober 2006 17:30  verstuur

Zuur? Wij? Neen! (1)

Beeldvergroting:

Gisteravond werd in een tv-programma van de Publieke Omroep op prime time weer eens een boek besproken! Hoe bestaat het!

Nou ja - het boek moest nog geschreven worden, maar de schrijfster kwam alvast vertellen dat ze in het aanstaande kerstnummer van Playboy naakt te zien zal zijn.

Boekenliefhebbers: laten we de Publieke Omroep op de reguliere zenders vergeten. Dat wordt nooit meer wat.
(Op dat ene boekenprogramma op de zondagochtend na, als de managers het tenminste niet door sport vervangen.)

Wordt dit weer het zoveelste zure commentaartje op de neergaande spiraal waarin een commerciëler wordende Publieke Omroep zich bevindt?

Neen!
Want de digitale toekomst gloort.
Op dit moment kan ik mij al 24 uur per dag onderdompelen in oorspronkelijke muziek in de meest uiteenlopende genres, genieten van kunstdocumentaires en schrijversportretten en op de hoogte blijven van het laatste kunst- en cultuurnieuws.

Neem nu eens het CulturaTV-net waarop de NPS kunstprogramma's van alle Publieke Omroepen vertoont.
Gisteravond zag ik er prachtige programma's, onder andere De Schrijvers - een levendige discussie onder leiding van Harry Mulisch met Jan Wolkers, Rudolf Geel, Johan Fabricius en Gerrit Krol, aan een simpele ronde tafel in een donkere studio. Het VPRO-programma dateert van 1981, maar houdt je in 2006 drie kwartier moeiteloos aan het scherm gekluisterd.
Schrijvers die over schrijversproblemen discussiëren en niet door hun uitgeverij worden gestuurd om hun 'net verschenen' boek op te houden - wat een verademing.

(Het programma wordt vanavond om 18.30 uur herhaald. Er zijn kabelmaatschappijen die Cultura in hun digitale tv-pakket hebben opgenomen, anders is het via internet ook goed te volgen.)

Voor de makers van programma's 'die ergens over gaan' ligt de toekomst van de Publieke Omroep - en zeker van de digitaal vooroplopende VPRO - in de ontwikkeling van meer gespecialiseerde digitale kanalen (en andere digitale verspreidingsmethoden).
Als daar nou ook nog een extra zak(je) geld voor wordt gereserveerd, kunnen nieuwe afleveringen van De Schrijvers na 25 jaar eindelijk weer eens worden gemaakt.