Bieslog - Lupardi - c?est moi!
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
woensdag 19 juli 2006 21:39  verstuur

Lupardi - c?est moi!

Beeldvergroting: Skip en kapitein Rob
Skip en kapitein Rob
Beeldvergroting: Assistent Yoto en professor Lupardi
Assistent Yoto en professor Lupardi

Aan: Shooting Star Filmcompany

Geachte dames en heren,

Het is als volgt gegaan:
vanmiddag zag ik in Boekhandel Los dat de legendarische strip van tekenaar Pieter J. Kuhn 'De Avonturen van Kapitein Rob' opnieuw wordt uitgegeven - ditmaal in kloeke albums met twee avonturen per deel. Er zijn inmiddels al 22 delen verschenen.

Hoewel ik vele versies van eerdere verzamelbanden bezit, ja, zelfs een paar zeldzaam geworden eerste uitgaven koester, kon ik het toch niet laten enkele delen van de nieuwe uitgave uit te zoeken.
Het is vakantietijd en wat kun je beter doen dan met een koel glas limonade onder handbereik strips kijken en lezen.

In de albums wordt verwezen naar de site www.kapiteinrob.nl en daar begreep ik uit een nieuwsbericht dat uw Filmcompany de speelfilm 'Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi' in voorbereiding heeft genomen.
En toen besloot ik spontaan u deze brief te schrijven.

Dit is een onbescheiden sollicitatiebrief.
Ik ben namelijk zo brutaal mij met grote nadruk te presenteren als Uw Professor Lupardi.

Mocht die rol nog niet zijn bezet, dan is er geen vuiltje aan de lucht - hebt u reeds een acteur geëngageerd, dan zijn er wat juridische problemen.
Ik MOET die rol namelijk hebben.

Ik neem het u volstrekt niet kwalijk dat u bij de casting van de Professor Die De Wereld Wil Beheersen niet aan mij hebt gedacht. Ik ben zelfs bereid auditie te doen met proefopnamen en al en dan zult u het moeten beamen: ja, hij is DE GEDROOMDE Professor Lupardi.

Niet alleen heb ik thans de juiste leeftijd, met sik en lang golvend haar lijk ik sprekend op de waanzinnige geleerde zoals door Kuhn getekend, al zal ik zes tot zeven kilo moeten afvallen, maar dat heb ik er graag voor over.

Ook heb ik duidelijke ideeën over stem, houding en motoriek van de professor, maar ik schik mij onvoorwaardelijk in de eventueel tegengestelde opvattingen van uw regisseur.

Vanaf mijn zesde jaar behoort kapitein Rob en zijn tegenstrever professor Lupardi tot mijn verbeeldingswereld. Met het vertolken van de rol van Lupardi zou een grote wens in mijn leven worden vervuld.

Hoor ik van u?

Met vriendelijke groeten,
Wim de Bie