Bieslog - De eerste sollicitant
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
woensdag 20 november 2002 14:27  verstuur

De eerste sollicitant

Beeldvergroting: H. J. Vleeshouwer: \'...discrete afhandeling...\'
H. J. Vleeshouwer: '...discrete afhandeling...'

Na het kabaal rond dat ene standpuntje van Mens Nawijn in een weekblad, kon het moment niet lang op zich laten wachten: en ja, de eerste sollicitant voor de functie van Nationale Beul heeft zich gemeld.

  • Meneer Vleeshouwer, u bent er als de kippen bij.

?Nou, ik dacht, voordat allerlei ongure types zich melden, zou het goed zijn als tot een snelle benoeming kan worden overgegaan. De discussie over het herinvoeren van de doodstraf krijgt anders een louter abstract karakter. Nu hoort er ook een gezicht bij.?

  • Waarom denkt u gekwalificeerd te zijn voor het beulswerk?

?Een jarenlange ervaring. Ik ben namelijk in mijn vrije tijd onbezoldigd leider van het Prettig Einde Huis, dat is gevestigd in mijn eigen woning. Ik heb dus veel mensen in een laatste fase, op vrijwillige basis, in een gezellige omgeving, aan een onbezorgd einde geholpen. Ook hulp bij zelfmoord zit in ons pakket, ik beschik over een grote knowhow. De stap naar een verplichte euthanasie is dus niet zo groot.'

  • Hoe denkt u de eventuele toekomstige vonnissen te gaan voltrekken?

?We moeten geen Amerikaanse toestanden krijgen. Ik heb voldoende films gezien die eindigden met elektrische stoelscènes, ik bezit zelf een grote WO2-collectie van ophangingen etcetera - brrr, wat een smeerboel! Zo gaan we in Nederland gelukkig niet met elkaar om.
In ons Prettig Einde Huis gebruiken we hele eenvoudige methoden - de combinatie slaappillen met plastic zak over het hoofd, voldoet bijvoorbeeld uitstekend.

  • Waar moeten de executies plaatsvinden, op de Dam, voor het Nationaal Monument?

?Afschuwelijk! Wat een barbaarse gedachte! Nee, ik denk dat de veroordeelden, na het uitspreken van het vonnis, meteen naar ons Prettig Einde Huis kunnen worden gebracht, waar wij dan zorgen voor een discrete afhandeling.?