Wat goed is moet weg. Of: wat goed is wordt verbannen naar een uithoek.
Vandaag gaat de nieuwe zenderindeling van start die aanleiding zal geven tot veel gezucht en gesteun onder vaste luisteraars/kijkers van de Publieke Omroep.
Centrale vraag:
Is gebleven wat goed is en zo ja waar kan ik het vinden?
Beperken we ons tot de radio.
Het beste radioprogramma over kunst- en cultuur - het dagelijkse De Avonden van de VPRO dat al moest uitzenden via een moeilijk te vinden AM-kanaal, is daar nu ook van verwijderd.
Radio 747 AM heet nu Radio 5 en zal gevuld worden met (sorry, collega's) trutmuziek en tutholapraatjes. VPRO-luisteraars hebben daar niets meer te zoeken.
Maar: het team van De Avonden laat zich niet kisten!
Dankzij het schoppen van stennis en het met minieme middelen bedenken van nieuwe programma's, is (zijn) De Avonden vanavond terug.
Op de Concertzender.
Hoe kunt u dagelijks luisteren - vanaf 19.00 uur, drie uur lang - naar De Avonden, boordevol bijzondere muziek, verhalen, reportages, schrijvers en webloggers?
Niet meer met uw transistorradio in de keuken of in bed. De Concertzender zendt niet via AM of FM uit, maar via de kabel.
Luistert u naar kabelradio, dan is het zaak het juiste kanaal in te stellen.
Zie onderstaande link voor het kanaal van de Concertzender in uw woonplaats.
Een andere mogelijkheid: u koopt een DAB-radio. DAB is Digital Audio Broadcasting. In Engeland en Duitsland is DAB een groot succes, Nederland volgt aarzelend.
Sinds enige tijd wordt een pakket Nederlandse radiozenders - ook de Concertzender - via een DAB-netwerk uitgezonden. DAB-radio's zijn te verkrijgen in alle maten en prijzen. Op die manier kunt u toch blijven luisteren op de plek die u verkiest. De digitale kwaliteit schijnt geweldig te zijn, geen ruis, storing of gezoek meer.
Ik heb geen DAB-radio, maar als radiofreak ga ik me er snel een aanschaffen. Dat mag nu. Het is voor mijn werk.
De Avonden is natuurlijk ook via internet te beluisteren. En na uitzending te vinden op de site van De Avonden.
Het is duidelijk. De Hoge Publieke Omroepheren hebben gedacht: voor al die moeilijke programma's moeten de luisteraars maar moeite doen, hoor.
Goed. Dat zullen we doen.