Bieslog - BieslogKunst presenteert: Marcel van Eeden
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
vrijdag 29 maart 2002 06:55  verstuur

BieslogKunst presenteert: Marcel van Eeden
een experiment in kunstkijken op Internet

Beeldvergroting:


Het werk van kunstenaar Marcel van Eeden (1965) uit Den Haag, is nauw verbonden met Internet.
Dagelijks maakt hij een tekening, die hij op zijn site (Tekenlog) plaatst.
Daarnaast beheert hij een tweede site (het Cioran-weblog), waarop hij, ook dagelijks, interessante links naar kunstenaars en tentoonstellingen doorgeeft.
Ik ben een vaste, bewonderende bezoeker.

Elke dag een tekening - ze vormen nu al een gigantisch oeuvre.
Het zijn met grote precisie getekende landschappen, interieurs, winkels, nachtelijke stadsgezichten, grote gebouwen, maar ook uitslaande branden, zonnige vakantiebestemmingen, mensenmassa's, folkloristische feesten... bij het zien onderga je een merkwaardige sensatie. Je herkent de taferelen, maar je kunt ze niet plaatsen in je herinnering of in de tijd. De kleding van de afgebeelde mensen, de auto's op straat, de architectuur van de gebouwen, behoren onmiskenbaar tot het verleden. Wat deed de kunstenaar besluiten tot de keuze van zijn onderwerpen?

Ik stelde Marcel van Eeden een experiment voor: als we nu 's op Bieslog één prent zetten en we houden naar aanleiding van die tekening een gesprek over techniek en achtergrond van zijn werkwijze?

Voor meer werk en informatie: zie Van Eedens site met het Tekenlog. In galerie Maurits van de Laar (Herderstraat 6, Den Haag) hangen momenteel, tot en met 14 april, veel recente tekeningen 'in het echt'.

Om dit experiment te ondergaan - ik ben benieuwd naar uw reacties - dient u eerst het geluidsicoon aan te klikken en daarna de prent beeldvullend op uw scherm te plaatsen.
Ik geef u aan het begin van ons gesprek nog wat aanwijzingen - dit lijkt hinderlijk uitleggerig, maar ik weet dat velen van de Biesloglezers (van alle leefijden, geeft niets) nog wat onwennig met de Internetmogelijkheden omgaan.

Ik hoop dat u er de tijd voor neemt. Klikt u nu op het luidsprekertje?