Bieslog - Het goede voorbeeld
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
vrijdag 15 april 2005 09:17  verstuur

Het goede voorbeeld

Beeldvergroting: (de Volkskrant, vandaag)
(de Volkskrant, vandaag)

Uit het weblog van JP

De dag begonnen met mooie muziek. Van Beethoven dit keer. (?Ode aan de vreugde?, het nieuwe Europese volkslied.)
Wel even gekeken of de buren in de tuin zaten, maar dat was gelukkig, tengevolge van het grauwe weer en het vroege tijdstip, niet het geval. De stereo mocht dus op stand zeven blijven staan en behoefde niet een tandje lager gedraaid.

Vervolgens de vuilniscontainer buiten gezet, hetgeen me op een reprimande van Bianca kwam te staan. Het was immers niet de goede dag! Het viel me al op dat de container zo licht was. Wanneer onthou ik nu eens dat het vuilnis op donderdag dient te worden aangeboden.
Ik herstelde de fout onmiddellijk. De container heeft twee minuten ten onrechte aan de stoeprand gestaan en we mogen hopen dat geen wijkbewoner getuige is geweest van deze ernstige misstap.

Hierna een wandeling gemaakt naar de oude mevrouw verderop in de straat. De gordijnen waren dicht en op herhaald aanbellen deed zij niet open. Nu ja, het was op dat moment kwart voor zeven, misschien een te vroeg tijdstip voor een praatje.

Al met al heb ik vandaag nog niet zoveel betekend voor de mensen.
Als ik vanavond uit Den Haag ben teruggekeerd, zal ik proberen het praatje met de oude mevrouw verderop in de straat alsnog te doen plaatsvinden.