Bieslog - DRIEKS DRINGENDE OPROEP
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
donderdag 3 juni 2004 15:21  verstuur

DRIEKS DRINGENDE OPROEP
aan alle gadgetfreaks

Beeldvergroting:
Beeldvergroting:
Beeldvergroting:
Beeldvergroting: Wie herkent deze vier ontheemden uit mijn verzameling?
Wie herkent deze vier ontheemden uit mijn verzameling?

Waarde verzamelcollega?s!

Gisteren heb ik mijn hele gadgetverzameling moeten uitruimen op klemmend verzoek van mijn moeder. Noem het maar op bevel van!

Eén keer per jaar moet mijn kamer gedaan. Kom ik niet onderuit. Mijn moeder zou er het liefst eenmaal per week doorheen rausen, maar die gekkigheid heb ik lang geleden uit haar hoofd gepraat.

Maar goed. Ik heb met veel gezucht en gesteun mijn kasten, planken en vitrines leeggemaakt, zodat mijn moeder met haar huishoudelijke hulp (komt uit Letland, hartstikke leuk ding, maar helaas te jong) tekeer konden gaan.

Toen ik aan het eind van de middag mijn bullen weer kon opstellen, bleek dat zich een rampje had voorgedaan.

Alle fantasyfigures had ik met bijbehorende naam-en-uitlegkaartjes in vijf verhuisdozen gepakt en op de overloop gezet. Of Glarina, de Letlandse, met haar ranke vingertjes eraan heeft gezeten - ik weet het niet, maar bij het terugzetten in de vitrines hield ik vier poppetjes over, waarvan ik bij god niet kon bedenken uit welke serie ze waren. Kaartjes weg!
Ze zijn Japans en ik heb ze ooit via internet gekocht, maar ik weet niet van welke site!

Ik heb er niks van gezegd, ben niet boos geworden, want voor je het weet blijft Glarina weg en ik kijk graag naar haar als ze de keukenvloer dweilt.

Ik doe een dringend beroep op alle gadgetfreaks: wie herkent deze vier figures en kan me serie en achtergrond vertellen? En graag in het Nederlands of Engels, want aan die Japanse lettertekens kan ik nog steeds kop noch staart ontdekken.

Natuurlijk heb ik, toen Glarina op haar mountainbike was vertrokken (Letlandse navels zijn de mooiste ter wereld!), even fiks op mijn moeder gemopperd, zodat ze niet denkt dat ze volgende week mijn kamer weer binnen mogen.

Zonder namen zijn het gekke poppetjes - mèt naam en serie erbij worden het museumstukken. Mijn moeder begrijpt dat niet, maar jullie wel, mag ik hopen.

Dus please, help me even uit de brand!

Groetjes,
jullie Driek de Gadgetfreak