Bieslog - Ook ik ben schuldig
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
vrijdag 4 april 2008 20:58  verstuur

Ook ik ben schuldig

Beeldvergroting: Nederlands Dagblad, vandaag
Nederlands Dagblad, vandaag

Zoals u wellicht weet, ben ik een grage lezer van het Nederlands Dagblad - 'Christelijk betrokken' - een krant die het Gereformeerde gedachtegoed uitdraagt. Ik vind er artikelen die in geen andere krant worden opgenomen en dat is verfrissend.
En begrip voor dat gedachtegoed is nodig, want enkele vertegenwoordigers van de Reformatorischen hebben belangrijke, machtige functies in ons land - ons kabinet telt vijf Gereformeerden.

Nu, na maanden het Nederlands Dagblad te hebben gelezen, begin ik iets te begrijpen van de kijk op de wereld door een Gereformeerde bril.

Toch knipperde ik vandaag met mijn ogen. Ik ben lang met bijgaand artikel bezig geweest (zie het gehele stuk via de link onderaan).

Is dit slecht of goed nieuws voor Gereformeerde homo's?
Volgens de Stichting RefoAnders is het niet langer hun eigen schuld dat zij homo zijn - de totale mensheid is schuldig aan de gebrokenheid van de schepping na de zondeval.

Goed nieuws dus, toch? Een Gereformeerde homo is uiteraard schuldig, maar de hetero-gereformeerden - en wij allemaal - nemen een deel van die schuld op onze schouders.

Meer positiefs zit er niet in, want een homoseksuele relatie wordt nog altijd ten zeerste afgekeurd (lees het artikel).

Voor de goede orde: ik veroordeel niemand, ik probeer te begrijpen.

Maar misschien is dat te slap en zou ik RefoAnders met krachtige taal moeten bestrijden. Anders ben ik in feite ook een beetje schuldig - aan de benarde, liefdeloze positie waarin Gereformeerde homo's zich nog steeds bevinden.