Bieslog - Broer Nick gaat niet zo goed
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
maandag 11 april 2005 16:12  verstuur

Broer Nick gaat niet zo goed
mail van mijn schoonzuster

Beeldvergroting: ?...Nick heeft alles al 3x gezien...?
?...Nick heeft alles al 3x gezien...?
Beeldvergroting: Nick en Greta de Bie in betere tijden
Nick en Greta de Bie in betere tijden

Van Greta, de vrouw van mijn broer Nick, kreeg ik zojuist deze e-mail:

Hoi Wim,

Was hartstikke gezellig zaterdag. Leuk dat je er weer ?s was. Heeft Nick ook hartstikke leuk gevonden.
Na afloop hattie het er nog over: ?In lange tijd hoor je niks, maar op je zestigste verjaardag issie er dan toch mooi maar.?

En je cadeau vondtie ook hartstikke mooi. Een beetje TE mooi, als je het mij vraagt.

Ik weet dat dit het grote punt tussen jullie is: jij hebt de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en je broer net niet. Hij is het nakomertje van vlak na de Bevrijding.
Dat is ?m altijd blijven steken. Jij hebt zulke spannende verhalen te vertellen, waar hij dan zo?n beetje schaapachtig bijzit.

Zaterdagavond was het ook weer raak: jij vertelde over die bomaanslag op een commandopost van de Duitsers (nieuw voor mij - was je daar echt bij?) en Nick zat er geslagen bij - zijn broer is de held die hij graag had willen zijn.

Okay, hij heeft zijn schade ingehaald. Alles wat er te lezen en te zien is over WO2 heeftie tot zich genomen. Kasten vol op zolder met boeken, platen en video?s.
En het wordt alleen maar erger. Als het tv-beeld zwart/wit is, gaat Nick rechtovereind zitten en druktie meteen de DVD-recorder in - dat kon wel ?s over de oorlog gaan.

Wist jij wel dat die cassette met vijf DVD?s die jij hem cadeau gaf, dat die zes uur duurt? Zes uur bioscoopjournaal uit de Tweede Wereldoorlog. Nick heeft alles al 3x gezien, sinds zaterdagvond.

Het is vandaag prachtig weer, maar Nick zit binnen met de gordijnen dicht voor de vierde maal naar die doos met DVD?s te kijken. ?De schoften!?, hoor ik hem roepen. Dan gaan er weer een paar van die hoge Duitse soldaten over het beeld met grote laarzen aan en dito petten op.

Is dat niet een beetje abnormaal, Wim? Ik ga me zorgen maken.
Temeer daar hij me heeft gevraagd een uniform te naaien (ik was vroeger goed met naald en schaar). Hij heeft me diverse plaatjes gegeven hoe het moet worden en hij is meegegaan naar de textielhal om stof uit te zoeken.

Hij wil namelijk als het straks vijf mei is in het uniform van Canadese officier de stad gaan bevrijden. En ik weet zeker dat hij denkt dat alle vrouwen op zijn uniform zullen vallen.

Kan jij ?m niet ?s bellen en het uit zijn hoofd praten?
Als ik er iets over zeg, wordtie razend en weet je waar hij me al een keer voor uitgescholden heeft?
Voor moffenhoer!

Dit gaat echt niet goed.
Zeg hem dat je instructies van hogerhand hebt gekregen en dat het de Canadese officieren is verboden met de Hollandse meisjes aan te pappen. Of zoiets.

Doe je het, alsjeblieft? Het is zo vijf mei.

Groetjes,
Greta