Dit jaar ligt een overdaad aan chocolade-eitjes in de schappen. Op diverse strategische punten in de supermarkten staan rekken met honderden bontgekleurde zakjes met eitjes opgesteld.
Waar komen al die eitjes vandaan? Een vraag die te weinig wordt gesteld, volgens de Chocoladedieren Bevrijdings Brigade.
?Weerzinwekkend,? zo vat een woordvoerster de toestanden samen die in de chocoladelegbatterijen zouden heersen.
?De chocoladekipjes die voor de paaseitjes moeten zorgen, worden vanaf februari gedwongen tot een krankzinnig hoge legproductie.?
Die productie lijkt nog steeds te groeien. Was in vroeger tijden uitsluitend een keuze uit pure of melkchocolade-eitjes mogelijk - de witte chocolade-eitjes bleven een exclusieve luxe - de verwende consument wenst nu ook cappuccino-, mokka-, of praline-eitjes in het assortiment.
?Men heeft geen idee wat voor leed de chocoladelegkipjes moeten ondergaan. De kipjes worden in een houdgreep genomen, waarna liters cappuccino of kilo?s mokka via trechtertjes in de bekjes van de chocoladekipjes worden gepropt.?
De tendens van een dalende vraag naar biologische producten tekent zich ook in de Paasindustrie af. We hebben dit jaar geen enkel chocoladescharreleitje kunnen vinden.
Op eerste Paasdag zal de Chocoladedieren Bevrijdings Brigade acties in de illegale chocoladelegbatterijen uitvoeren.
?We zullen zoveel mogelijk chocoladekipjes en eitjes meenemen. Na omsmelting maken we er chocoladekerstkransjes van, die we eind dit jaar gaan uitdelen aan armen, zieken en behoeftigen.?