Bieslog - Verdonkeriania
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
donderdag 6 juli 2006 15:14  verstuur

Verdonkeriania

Beeldvergroting: Uitgeverij Balans/Buitenhof
Uitgeverij Balans/Buitenhof
Beeldvergroting: (Nederlands Dagblad, vandaag)
(Nederlands Dagblad, vandaag)

1.
?Ons vreemdelingenbeleid zal later als een heel zwarte bladzij in onze geschiedenis geboekstaafd worden. Wij weten dat en wij zien dat. En wij staan erbij en wij laten het toe.?

Zinnen uit ?Regels zijn Regels? - het gesprek dat Paul Witteman in Buitenhof voerde met hoogleraar rechtstheorie Dorien Pessers, dat in pamfletvorm is uitgekomen bij uitgeverij Balans/Buitenhof.

?En dat was natuurlijk het vreemde van het debat (met minister Verdonk over het Nederlanderschap van Ayaan Hirsi Ali - DeB.). De wetgever werd geconfronteerd met een toepassing van een wet, door die medewetgever van de Tweede kamer zelf gemaakt. Ze zien de hardvochtige consequenties en besluiten dan niet deze wet bijvoorbeeld buiten toepassing te verklaren of om op hele korte termijn een nieuw wetsvoorstel in te dienen. Dat vond ik heel vreemd.?

2.
Steeds meer prominenten uit haar eigen partij vinden het vreemd dat de VVD minister Verdonk - de aanleiding tot de kabinetscrisis - laat zitten.
Eerst verklaarde Van Aartsen dat de populariteit Verdonk naar het hoofd is gestegen en zij voor hem onherkenbaar is veranderd, nu schaart Dijkstal zich onder de Verdonkafvalligen.

De kop boven het artikeltje in het Nederlands Dagblad met recente uitspraken van Dijkstal luidt:

?Dijkstal: Verdonk is Nederlandse Le Pen?

De kop boven de internetversie van hetzelfde artikel op de site van het Nederlands Dagblad is sterker:

?Dijkstal: Verdonk is Nederlandse De Winter?

3.
We mogen aannemen dat het vreemdelingenbeleid nog vijf maanden kan worden uitgevoerd, voor het door een nieuwe regering volledig wordt bijgesteld en teruggedraaid. (Maar niets is zeker in de poli... jaha!)

Voor wie nog eens goed wil weten wat het huidige beleid voor gevolgen heeft, leze de beschrijving van het boekje ?Nou... dag maar weer? - Afscheid nemen van asielzoekerskinderen in de klas - een praktische handleiding ten behoeve van leraren en ouders (zie link).

Als in een volgende regering minister Verdonk wederom haar post terugkrijgt, (want alles is mogelijk in de poli... jaha!), zal het vak ?Afscheid nemen? op alle scholen verplicht moeten worden gesteld.