Bieslog - De macht van de toeschouwer
  Klik op de hut voor bezichtiging


  webcam in redactielokaal (werkt niet meer)

 Hoofdredacteur Wim de Bie leest alle reacties - redactie@bieslog.nl

Url = verwijzing naar andere site

beluister = hoorspel, reportage, geluidsact

Video = filmpjes

= bijlagen
De foto's zijn vergrootbaar tot de originele afmetingen.
donderdag 12 augustus 2004 20:22  verstuur

De macht van de toeschouwer


De theatergroep zou graag zien dat ik na aanschaf van een toegangsbewijs in een grote platte kar klim en languit, tussen mij vreemde mensen, plat op de bodem ga liggen.
De kar zal dan achter een auto worden gehangen en voortgetrokken, ?zodat elke oriëntatie op de stad volledig verloren gaat? en mij naar een geheime locatie brengen ?om de spanning van de voorstelling bij voorbaat al op te voeren'.

Het is niet de bedoeling - neem ik aan - dat ik onbeweeglijk op de bodem van de kar ?voor dood? blijf liggen. Ook ga ik ervan uit dat bij grote toeloop geen andere mensen bovenop mij plaats zullen nemen.

Nu kan ik mij voorstellen dat het de theatermakers een machtig gevoel geeft hun bezoekers te ontregelen en ze ?iets te laten meemaken?, maar mag ik erop wijzen dat de werkelijke macht toch echt in handen van de toeschouwer blijft?

Ik ben een potentiële toeschouwer, maar ik ga voor geen goud in die kar liggen. En ik zal alle potentiële toeschouwers die ik ken, waarschuwen voor wat hen te wachten staat.