'Heerlijk! Vooral het vlees. Verrukkelijk!'
'Dank je. Ik heb er moeite voor moeten doen, maar ik heb een slagertje gevonden dat het heeft: vlees van niet-gecastreerde biggen.'
'O, nou smaakt zalig, hoor. Het smelt op de tong. Wat een verschil met vlees van gecastreerde biggen! Jeetje! Niet-gecastreerd biggenvlees is veel sappiger, ja, hoe moet ik het zeggen, veel potenter, als je het zo kunt zeggen. Gecastreerde biggen smaken zo droog, ja, beetje dufjes als het ware.'
'Maar daarom eten wij het niet, hoor. Wij zijn tegen het castreren van biggen, dat is het meer.'
'O, wacht even...Dus niet gecastreerd of wel gecastreerd maakt volgens jullie voor de smaak niet uit?'
'Nee hoor, biggenvlees blijft gewoon biggenvlees. Het gaat ons om de behandeling van de dieren. Ze castreren de biggen vaak onverdoofd en dat is schandelijk natuurlijk.'
'Maar qua smaak maakt dat niet uit?'
'Absoluut niet. Wel de wijze van slachten natuurlijk. Biggen die zijn gedood met een schietmasker smaken lang zo lekker niet als biggen waarvan de halsslagader met een mes wordt doorgesneden.'